Kijkt u ook zo naar de zomervakantie uit? Een warm briesje, spelende kinderen en de geur van de zee. Even helemaal niks. Na al dat harde werken kunt u wel een zorgeloze vakantie gebruiken. Daarom is het maar goed dat u de juiste reisverzekering heeft afgesloten. Maar is dat alles wat u moet regelen vooraf? Denk ook aan het volgende….

Binnen handbereik
Mocht zich een noodsituatie voordoen, dan is het van belang dat u snel kunt schakelen. Zorg daarom goed dat u uw zorgpas, paspoort/identiteitsbewijs en polis van uw reisverzekering bij de hand heeft. Het beste is om een kopie van uw polis en paspoorten/identiteitsbewijs als extra bij u te hebben. Zo voorkomt u onnodig stress en oponthoud. 

Nog meer belangrijke tips

  • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
  • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens de reis op te vangen.
  • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar het buitenland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. Neem deze betaalmiddelen wel ten alle tijden mee en laat dit niet onbeheerd achter.
  • (Indien autovakantie) Groene kaart (aparte voor caravan), vignetten en milieustickers. Bekijk wel eerst voor welke landen dit verplicht is.  

Vergeet de thuisblijvers niet!
Het is wel fijn voor uw familie of vrienden als zij weten waar u bent en wat u eventuele reisplannen zijn mocht er wat gebeuren. 

  • Maak afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
  • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, medische gegevens, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek.
  • Zet het nummer van uw contactpersoon als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten in geval van nood zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon.

Objectief Nijkerk kijkt vooruit
Nog geen reisverzekering afgesloten? Of vragen over uw reisverzekering? Samen bekijken we dan welke reisverzekering bij u past en of u dubbel verzekerd bent. Zorgverzekeraars vergoeden in het buitenland de zorgkosten, afhankelijke van de polisvoorwaarden, soms beperkt of soms helemaal niet. Daarom is het verstandig dit goed na te kijken/mee te verzekeren op de reisverzekering. Denk ook aan de pechhulpdekking voor onderweg, die zowel is mee te verzekeren op uw autoverzekering als reisverzekering.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Objectief Nijkerk kijkt vooruit!

Groet,
Objectief Nijkerk

Pin It on Pinterest